UA-131003470-2
DOLAR 32,2161
EURO 35,0412
ALTIN 2.256,72
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C

Ali Yerlikaya: Uzuner ve Pelit Çetesi çökertildi

Spread the love

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen operasyonlarla Uzuner ve Pelit Çetesi’nin çökertildiğini duyurdu. 40 milyon TL’lik banka hesabına el konulurken 13 kişi tutuklandı. Güvenlik güçlerinin yasa dışı örgüt ve çetelere yönelik operasyonları hız kesmiyor. Bu kapsamda Sinop ve İstanbul’da ‘Kafes Operasyonları’ kapsamında ‘Uzuner’ ve ‘Pelit Çetesi’ olarak bilinen 2 ayrı suç örgütü çökertildi Açıklama, İçişleri Bakanı […]

Ali Yerlikaya: Uzuner ve Pelit Çetesi çökertildi
16.10.2023
110
A+
A-
Spread the love

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen operasyonlarla Uzuner ve Pelit Çetesi’nin çökertildiğini duyurdu. 40 milyon TL’lik banka hesabına el konulurken 13 kişi tutuklandı.

Güvenlik güçlerinin yasa dışı örgüt ve çetelere yönelik operasyonları hız kesmiyor.

Bu kapsamda Sinop ve İstanbul’da ‘Kafes Operasyonları’ kapsamında ‘Uzuner’ ve ‘Pelit Çetesi’ olarak bilinen 2 ayrı suç örgütü çökertildi

Açıklama, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi.

13 kişi tutuklandı

Buna göre; Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Sinop Jandarma Komutanlığı’nca liderliğini Necati Kerim Uzuner’in yaptığı ve 8 yöneticisi bulunan ‘Uzuner Çetesi’ne yönelik operasyon düzenlendi.

14 şüpheliyi yakalamak için Sinop, Trabzon ve İstanbul olmak üzere 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 13’ü tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

40 milyon TL’lik 153 hesaba el konuldu

Vatandaşları bankaların müşteri hizmetleri numarasına benzer numaralardan arayan çete üyelerinin, kendilerini müşteri temsilcisi gibi tanıtarak dolandıkları, elde ettikleri paraları ise kripto paraya çevirdikleri tespit edildi.

40 milyon TL tutarında işlem hacmi olduğu tespit edilen 8 şüpheliye ait toplam 153 banka hesabına mahkemece el konuldu.

Ormanda kesim yapıp arazi sattılar

İstanbul Jandarma Komutanlığı’nca ‘Pelit Çetesi’ olarak bilinen, liderliğini Rıfat Albayrak’ın yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik de operasyon düzenlendi. Ormanda kesim yaparak açtıkları arazileri usulsüz şekilde düzenlenen belgelerle vatandaşlara satarak, ‘rüşvet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Orman Kanunu’na muhalefet’ suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edilen 25 şüpheliye eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Tamamı yakalanan şüphelilerin adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Operasyonlarda 15 ruhsatsız tabanca, suçtan elde edildiği değerlendirilen çok sayıda altın, yüksek miktarda döviz ve para ele geçirildi.

“Çetelerin çetelesini tutuyoruz”

Operasyonları düzenleyen görevlileri tebrik eden Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Çetelerin çetelesini tutuyoruz. Hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak” dedi.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/ali-yerlikaya-uzuner-ve-pelit-cetesi-cokertildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.