UA-131003470-2
DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2.435,74
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Yunanistan’da bir grup gazeteciden imza kampanyası

Spread the love

Yunanistan’da bir grup gazeteci, ülkedeki medya kuruluşlarının “İsrail devleti ve müttefiklerinin yaydığı yanıltıcı haberleri” yayımlayıp tarafsızlık ilkesine aykırı hareket ettiğini belirterek imza kampanyası başlattı. Kampanyaya ilişkin Yunanistan Komünist Partisinin (KKE) radyo kanalı “902.gr”nin sitesinde yer alan açıklamada, “İsrail ve müttefikleri ABD-NATO-AB’nin, Filistinlilere yönelik katliamı ve İsrail ordusunun zulmünü ‘Terörle Mücadele’ başlıklı bir senaryo yaratarak meşrulaştırmaya çalışan iğrenç propagandası ve […]

Yunanistan’da bir grup gazeteciden imza kampanyası
17.11.2023
139
A+
A-
Spread the love

Yunanistan’da bir grup gazeteci, ülkedeki medya kuruluşlarının “İsrail devleti ve müttefiklerinin yaydığı yanıltıcı haberleri” yayımlayıp tarafsızlık ilkesine aykırı hareket ettiğini belirterek imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya ilişkin Yunanistan Komünist Partisinin (KKE) radyo kanalı “902.gr”nin sitesinde yer alan açıklamada, “İsrail ve müttefikleri ABD-NATO-AB’nin, Filistinlilere yönelik katliamı ve İsrail ordusunun zulmünü ‘Terörle Mücadele’ başlıklı bir senaryo yaratarak meşrulaştırmaya çalışan iğrenç propagandası ve uydurma haberlerinden öfke duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT dahil birçok medya kuruluşunun bilgi doğrulaması yapmaksızın “yalan” haberlere yer verdiği belirtilen açıklamada, bu haberlerin çoğunun kısa sürede doğru olmadığının ortaya çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, “gazetecilerin görevinin İsrail ve müttefiklerinin yalanlarını okuyucularına servis etmek olmadığı, doğru tarafta yer almaları gerektiği” vurgulandı.

Yunanistan genelinde imza kampanyasına şu ana kadar 233 gazeteci destek verdi.

“Çocukları öldürmekten tecavüzlere kadar yaşanan olayları haklı göstermek için yalan haberler yayıyor”Kampanyaya destek veren foto muhabiri Aris İkonomu, “İsrail devletinin propaganda makineleri, çocukları öldürmekten tecavüzlere kadar yaşanan olayları haklı göstermek için yalan haberler yayıyor” dedi.

İkonomu, 7 Ekim’den bu yana “İsrail’i aklama çalışmaları” görevini yürüten medya kuruluşlarının yaptığı haberlerin, görgü tanıkları tarafından yalanlanmasına rağmen, hala geniş bir kitle üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Content retrieved from: https://www.yeniakit.com.tr/haber/yunanistanda-bir-grup-gazeteciden-imza-kampanyasi-cocuklari-oldurmekten-tecavuzlere-kadar-1805346.html.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.