UA-131003470-2
DOLAR 32,2117
EURO 35,0850
ALTIN 2.257,68
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C

12 kente ‘sarı’ ve ‘turuncu’ alarm

Spread the love

Meteoroloji günün hava durumu tahminlerini açıkladı, 12 kent için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu uyarı verildi. Ani sel ve su baskınlarına karşı bu illerde yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunan Meteoroloji, bazı bölgelerde ise sıcaklıkların 3-5 derece azalacağını belirtti. Haziran ayının son haftalarında yurdu etkisi altına alan sağanak, ani sel ve su baskınlarına neden olmaya devam ediyor. Meteoroloji, […]

20.06.2023
425
A+
A-
Spread the love

Meteoroloji günün hava durumu tahminlerini açıkladı, 12 kent için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu uyarı verildi.

Ani sel ve su baskınlarına karşı bu illerde yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunan Meteoroloji, bazı bölgelerde ise sıcaklıkların 3-5 derece azalacağını belirtti.

Haziran ayının son haftalarında yurdu etkisi altına alan sağanak, ani sel ve su baskınlarına neden olmaya devam ediyor. Meteoroloji, özellikle Karadeniz bölgesinde bulunan illere dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. 12 kent için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu alarm verilirken, hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi. İşte 20 Haziran 2023 il il hava durumu tahminleri…

YURDUN KUZEY KESİMLERİNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya çevreleri ve Diyarbakır’ın kuzey ve batı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Karadeniz (Sinop hariç) Sakarya, Çankırı, Ardahan, Kars çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli; Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kuzeybatısında çok kuvvetli ve şiddetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Akdeniz’de 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise kuzeyli, Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 12 kentte şiddetli sağanak bekleniyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması istendi, ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu uyarı verildi. O iller ise şöyle: Artvin, Bolu, Giresun, Kastamonu, Kocaeli, Rize, Sakarya, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce.

Content retrieved from: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/meteorolojiden-kritik-uyari-12-kente-sari-ve-turuncu-alarm-verildi-ekipler-teyakkuzda-972006.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.