UA-131003470-2
DOLAR 32,3473
EURO 34,4416
ALTIN 2.437,66
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama: 2 can kaybı, 74 yaralı

03.07.2020
542
A+
A-
Spread the love

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya’nın Hendek ilçesinde patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgeyi havadan inceledi. Sağlık Bakanı Koca, “85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibi olay yerinde” açıklamasında bulundu.

Sakarya Valisi, yangının kısmen kontrol altına alındığını açıkladı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtti.

Kaldırım, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Şiddetli patlama olduğu için yaralıların duymayla ilgili probleminin bulunduğuna dikkati çeken Kaldırım, “Bize intikal eden can kaybı yok. İnşallah da olmaz, bütün temennimiz budur. Yangın kısmen kontrol altına alındı. Havadan müdahale istedik. 1 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter bölgeye sevk edildi, havadan da müdahale yapılacak. AFAD, UMKE, sağlık, itfaiye, büyükşehir belediyesi, bütün ekipler buradalar.” diye konuştu.

Kaldırım, patlamaların akabinde tam müdahale yapılacağını dile getirerek, “Tabii biraz havai fişek fabrikası olduğu için gaz sızıntısı tehlikesi var, gerekli tedbirleri aldık, koruma bandını oluşturduk ama vatandaşlarımızın da uzak durmalarında, yaklaşmamalarında fayda var. Vatandaşlarımızın da hem yolu işgal etmemelerini hem de yaklaşmamalarını istiyoruz. AFAD ve Kızılay fabrika çalışanlarının yakınlarıyla da ilgileniyorlar, gerekli bilgilendirmeleri yapıyorlar.” dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'dan havai fişek fabrikasında patlamaya ilişkin açıklama

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan havai fişek fabrikasında patlamaya ilişkin açıklama

AFAD: Endüstriyel bir kaza oldu, radyasyon kaynağı bulunmuyor

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Endüstriyel bir kaza oldu, radyasyon kaynağı bulunmuyor” denildi.

Ayrıca Bursa, Kocaeli, İstanbul, Bolu, Düzce AFAD ekipleri ihtiyaç halinde bölgeye gönderilmek üzere hazır bekletiliyor. Fabrikada 195 kayıtlı çalışanın bulunduğu, pandemi sebebiyle bu sayının düşük olduğu öğrenildi.

Öte yandan fabrikanın planını bilen ve izinde olan işçilerde göreve çağrıldı.

Kızılay’dan patlamayla ilgili kimyasal gaz uyarısı

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sakarya’nın Hendek ilçesinde meydana gelen havai fişek fabrikasıyla ilgili kimyasal gaz uyarasında bulundu. Kınık, “Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip, kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz” dedi.

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/715343.aspx

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.