UA-131003470-2
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

En kanlı basın toplantısı!

Spread the love

İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırının ardından Gazzeli yetkililer, cenazelerin arasında basın toplantısı yaptı. İsrail katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Hamas ile çatışmaları bahane eden İsrail, Gazze’de El-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenleyerek bine yakın masum insanın ölmesine sebep oldu. Cenazeler arasında basın toplantısı Saldırının ardından Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, cenazeler arasında […]

En kanlı basın toplantısı!
18.10.2023
130
A+
A-
Spread the love

İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırının ardından Gazzeli yetkililer, cenazelerin arasında basın toplantısı yaptı.

İsrail katliamlarına bir yenisini daha ekledi.

Hamas ile çatışmaları bahane eden İsrail, Gazze’de El-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenleyerek bine yakın masum insanın ölmesine sebep oldu.

Cenazeler arasında basın toplantısı

Saldırının ardından Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, cenazeler arasında basın toplantısı düzenledi.

Er-Riş basın toplantısında saldırının, İsrail’in El-Ehli Hastanesi’ne yönelik ilk saldırısı olmadığını söyledi.

İsrail güçlerinin 14 Ekim’de hastaneye 2 saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Ebu er-Riş, bu saldırılara ilişkin fotoğrafları gösterdi.

Hastaneyi boşaltmaları için İsrail tarafından tehdit edildiler

Ebu er-Riş, İsrail güçlerinin ilk saldırıdan sonra hastane müdürü Mahir Ayyad ile irtibata geçerek, “Dün iki bombayla uyarıldınız, neden şu ana kadar hastane boşaltılmadı?” dediğini aktardı.

Tehditler üzerine hastane yönetiminin İngiltere’deki Hristiyan din adamlarıyla irtibata geçtiğini duyuran Ebu er-Riş, hastanenin faaliyet göstermesi için uluslararası kurumlardan güvence mesajı aldıklarını belirtti.

“Dünyada insanların bombalarla uyarıldığı tek yer Gazze Şeridi’dir.” diyen Ebu er-Riş, İsrail’in hastaneleri hedef aldığına ve buna karşı önlem alınmadığına dikkati çekti.

Ebu er-Riş, İsrail’in sivilleri hedef almasının durdurulması için dünya ülkelerine çağrıda bulundu.

“Bu bir katliamdır”

Basın toplantısına ilişkin görüntüde, sağlık personelinin üstü kapalı cesetlerin arasında durduğu, yerde oturan iki kişinin kucaklarında ise bir bebek ve bir kız çocuğuna ait cesetler bulunduğu görülüyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar bünyesinde hizmet veren doktor Gassan Ebu Sitte de hastanede cerrahi operasyon gerçekleştirdikleri bir sırada güçlü bir patlama sesiyle irkildiklerini kaydetti.

Ebu Sitte, ameliyathanede tavanın çöktüğünü belirterek, “Bu bir katliamdır.” ifadesini kullandı.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 299’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 3 bin kişinin öldüğünü, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail’in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci yaşamını yitirmişti. Lübnan sınırında 8 Ekim’de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda 8 Hizbullah, 2 İslami Cihad Üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi. Son olarak, İsrail’in Gazze’deki l-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırması sonucu 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/dunya/israilin-hastane-saldirisinin-ardindan-cenazelerin-arasinda-basin-toplantisi-duzenlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.