UA-131003470-2
DOLAR 32,2199
EURO 35,0308
ALTIN 2.256,87
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Tek vuruşta zafer

Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO zirvesinde yürüttüğü diplomasi trafiği ABD’de de dikkat çekti. Atlantic Council dergisinde yer alan bir analizde Türkiye’nin ‘tek vuruşta zafer elde ettiği ifade edildi. Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilen NATO zirvesi, liderler için dolu dolu geçti. Önemli konuların görüşüldüğü zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç üyeliğine verdiği […]

13.07.2023
312
A+
A-
Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO zirvesinde yürüttüğü diplomasi trafiği ABD’de de dikkat çekti. Atlantic Council dergisinde yer alan bir analizde Türkiye’nin ‘tek vuruşta zafer elde ettiği ifade edildi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilen NATO zirvesi, liderler için dolu dolu geçti.

Önemli konuların görüşüldüğü zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç üyeliğine verdiği onay ABD’de gündeme oturdu.

Business Insider, Türkiye’nin bir dizi taviz aldıktan sonra İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yaktığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıkı bir pazarlık yaptığı ve büyük bir zafer elde ettiği ifade edildi.

“Erdoğan taviz aldı”

Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’nin finans kaynağı haline gelen İsveç’i bir yıldan uzun süredir NATO ittifakına üyelik sürecinde beklettiğini yazan Business Insider, Türkiye’nin üçlü zirve sonrası yapılan açıklamaların hemen ardından ilk tavizi aldığını belirtti.

Erdoğan’ın hatırı sayılır bir avantajı olduğu ifade edilen haberde, bunun ilk taviz olmadığına da dikkat çekildi.

Türkiye’nin İsveç üzerinde büyük bir baskı oluşturduğu ve terörle mücadele konusunda çok büyük bir zafer elde ettiği, İsveç’in kendi yasasını değiştirmesini sağladığı belirtildi.

Erdoğan’ın Rusya’ya yaptığım uygulamayı reddederek savaşta izlediği dengeleyici politikanın NATO’da etkisini daha fazla artırdığı ve Batılı müttefiklerinden daha fazla taviz elde ettiği ifade edildi.

“Tek vuruşta zafer”

Atlantic Council’in kıdemli üyelerinden Rich Outzen, “Erdoğan, İsveç’e yeşil ışık yaksa da meclis ayağının hala gündemde olduğu ve Türkiye’nin doğrudan hiçbir şeye onay vermediğini belirtti” derken Türkiye’nin tek vuruşta işlevsel bir anlaşma elde ettiğini belirtti.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/nato-zirvesinin-ardindan-abdli-dergiden-turkiye-analizi-tek-vurusta-zafer.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.