UA-131003470-2
DOLAR 32,1756
EURO 34,8729
ALTIN 2.252,39
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
16°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 22°C

İslâm, yeni bir insan bakiyesi mi devşiriyor?

17.12.2023
372
A+
A-
Spread the love

İslâm, yeni bir insan bakiyesi mi devşiriyor?

Filistin’de 7 Ekim’den bu yana yaşananlar, insanlığımız için büyük bir imtihan teşkil etmekte.

Çocukların katledildiği bir Dünya da “ama” ile başlayan bir cümle kurmanın imkanı ne vicdanen ne mantıken yoktur, çocuklara hiçbir şeyin referansını yükleyemezsiniz.

Gazze’de zalim zulmünü yaparken Gazze’li çocuklar, uyuyan kalpleri uyandırıyor, dünyanın her tarafına bin tohum olup doğuyor Elhamdülillah. Ancak gerçekler, bildiğimiz cenahtan değil de belki de dış görünüşüyle yadırgadığımız taraftan geliyor.

“İslâm, mevcut insan bakiyesinden memnun değil, kendisine yeni bir insan bakiyesi devşiriyor.” diyor Çevirmen Ayçin Kantoğlu.

Ürperdim, sanki haklı gibi. Bir baba bile layık görmese evladına servetini teslim etmezken Yüce Yaradan ne diye dinini layık olmayanlara teslim etsin?

Televizyonda kayıp ararken evdeki çocuklarımızı kaybetmeye başladığımız gün, özgürlüğü yanlış tanımladığımız gün, aile olarak yemek masasında toplanamadığımız gün zaten mevcut bakiyemiz error vermeye başlamıştı.

Çoktan unutmuştuk ; “Eğer topyekün seferber olmazsanız, Allah sizi acı bir azaba uğratır ve sizin yerinize başka bir topluluk getirir de siz savaşa çıkmamakla onun dinine zerrece zarar veremezsiniz. Çünkü Allah her şeye kadirdir.” (Tevbe, 9/39) Yaradan’ın ilahi davetini.

Ve bir çok ayetinde belirttiği gibi… (4/Nisâ, 133), (5/Mâide, 54), (6/En’âm, 133), (11/Hûd, 57), (14/İbrahîm, 19), (35/Fâtır, 16), (47/Muhammed, 38).

Tehlikenin farkında mıyız?

İki aydır yaşanan ve sürmekte olan, iki milyar Müslüman olarak durdur(a)madığımız vahşetin sonucu nereye çıkacak?

Ya, Allah Teâlâ bizi, batıda uyanan vicdanlı/ merhametli insanlarla değiştirirse?

Eğer biz yerimize daha hayırlı bir topluluğun getirileceği bir kavim olmuşsak, zaten bütün yaşantımız istidraçtır. Ve ne yazık ki bunu yanlışlayacak hiçbir amelimiz yok. Hâlimize ağlayamıyoruz bile…

Selam ve dua ile…

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.